Understanding Research 1st Edition Neuman Test Bank

$58.00

Understanding Research 1st Edition Neuman Test Bank Download

Category:

Description

ISBN-10: 0205471536

ISBN-13: 9780205471539 978-0205471539

Chapter 1 Why Do Research?
1.1 Multiple Choice
1) Empirical evidence
A) is data or evidence that can be tied to something that can be seen, touched, smelled, etc.
B) is always easily collected.
C) never needs to be documented.
D) does not need to be collected systematically.
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 8
Skill: Comprehension
2) Basic social research increases general knowledge and
A) its usefulness is usually immediately apparent.
B) requires that the researcher purchase expensive equipment.
C) the researchers are activist and interventionist oriented, solving immediate problems.
D) is the source of most new scientific ideas.
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: 18
Skill: Knowledge
3) Critical thinking
A) involves superstition and witchcraft.
B) looks at an issue from one viewpoint only.
C) has little to do with research.
D) leads us to uncover hidden assumptions.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: 6
Skill: Knowledge
4) Quantitative data collection techniques include all BUT the following:
A) historical comparative research. B) experiments.
C) surveys. D) content analyses.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 12
Skill: Comprehension
5) Which of the following is NOT a major purpose of research?
A) to explore a new issue
B) to find hidden treasure
C) to see if a program works as it should
D) to explain why an event happens in a certain way
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: 13
Skill: Knowledge
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Publishing as Allyn & Bacon.
91
6) Quantitative Research experiments
A) are also called survey research.
B) do not follow the logic found in natural science research.
C) require a well defined research question.
D) have nothing to do with science.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 11
Skill: Comprehension
7) This type of data collection typically requires that a researcher closely observes a small group
of people over a length of time.
A) ethnographic field research B) surveys
C) quantitative data collection D) historical-comparative research
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 12
Skill: Comprehension
8) Dr. Marsh did an exploratory study on a topic that he thought was very interesting. He spent
hours and hours collecting data and analyzing the data, but when he tried to interpret the data
he didn?t get anywhere – nothing made sense. Which of the following steps in the research
process do you think that Dr. Marsh skipped?
A) informing others B) designing the study
C) background research D) selecting a topic
Answer: B
Diff: 3 Page Ref: 21
Skill: Application
9) Which of the following studies might be considered explanatory research?
A) Why are some women always late for their annual physical?
B) Do athletes like a specific beverage?
C) Does the anti-smoking policy in Arizona work?
D) When is the best time to implement a new student policy?
Answer: A
Diff: 3 Page Ref: 14
Skill: Application
10) In real life the seven-step research plan often integrates steps , it is non linear. What step is the
most important in ensuring that the research topic is narrowed to an appropriate area?
A) informing others B) designing the study
C) analyzing the data D) focusing the question
Answer: D
Diff: 3 Page Ref: 21
Skill: Application
11) Dr. Richards took his research in a completely new direction, and found himself asking the
?What??question again and again to try to design a second study. His first study was
considered a(n) __________ study.
A) explanatory B) exploratory C) qualitative D) scholarly
Answer: B
Diff: 2 Page Ref: 13
Skill: Analysis
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Publishing as Allyn & Bacon.
92
TEST BANK FOR UNDERSTANDING RESEARCH
12) A study that is developed to determine whether a new immigration law is effective is
considered what type of study?
A) evaluative B) descriptive
C) comprehensive D) exploratory
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 15
Skill: Analysis
13) Which of the following is NOT a step in the research process?
A) design study B) collect data
C) take a course in research D) interpret data
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: 21
Skill: Knowledge
14) Dr. Mottle is interested in studying the Amish migration into the midwest during the 1900s.
Which of the following would best fit her research?
A) experimental/quantitative research
B) content analysis/quantitative research
C) ethnographic field research/qualitative research
D) historical research/qualitative research
Answer: D
Diff: 3 Page Ref: 11-12
Skill: Application
15) Ms. Goldsworth told her professor that she was having a difficult time determining what is
true and how to evaluate data. She actually needs help with
A) critical reasoning. B) qualitative research.
C) historical research. D) forming an argument.
Answer: A
Diff: 3 Page Ref: 22
Skill: Application
16) Dr. Van Offer is a medical doctor with an idea about how to improve his dermatology
patients??care. He would like to perform a study. What type of study should he consider?
A) exploratory B) descriptive C) explanatory D) experimental
Answer: B
Diff: 3 Page Ref: 13
Skill: Comprehension
17) Dr. Marsh designed a study to determine if the new healthcare guidelines impacted
practitioner procedures. This study is most likely a(n)
A) evaluative study. B) extractive study.
C) exact study. D) descriptive study.
Answer: A
Diff: 3 Page Ref: 15
Skill: Application
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Publishing as Allyn & Bacon.
93
CHAPTER 1
18) Dr. Van Offer is conducting a survey research study. He will
A) ask people questions in a written format or in an interview format.
B) need thousands of participants.
C) summarize the data in powerpoint presentations only.
D) need at least 5 assistants to help process the study.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: 11
Skill: Application
19) Two types of research are typically done in the later stage of the learning process. They are
A) explanatory, evaluation B) descriptive, explanatory
C) evaluation, descriptive D) exploratory, descriptive
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 17
Skill: Knowledge
20) Which of the following definitions DOES NOT fit the word??research??
A) applying critical thinking and adopting an orientation
B) process of applying accepted techniques and principles
C) gathering preexisting information from academic journals
D) using faulty logic to make choices
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: 9
Skill: Knowledge
21) Mr. Love, an assistant to Dr. Van Offer, was told that he needed to find empirical evidence. He
has no clue what that means – what is the correct meaning?
A) data or evidence that ultimately can be tied to something that can be seen, touched,
smelled, heard, etc.
B) a list of food items
C) unusual work practices
D) evidence that is thrown together with no practical meaning.
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: 10
Skill: Comprehension
22) Explanatory research
A) is compatible with exploratory and descriptive research.
B) identifies sources of social behaviors and beliefs
C) answers the question??does it work??
D) has an outcome of practical recommendations
Answer: B
Diff: 2 Page Ref: 14
Skill: Knowledge

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Understanding Research 1st Edition Neuman Test Bank”