Reality Through the Arts 8th Edition Sporre Test Bank

$59.00

Reality Through the Arts 8th Edition Sporre Test Bank Download

Category:

Description

ISBN-10: 0205858228

ISBN-13: 9780205858224 978-0205858224

Chapter ONE: TWO-DIMENSIONAL ART

Multiple Choice Questions

1) Which of the following is considered the foundation of two-dimensional art?
a) drawing
b) painting
c) sculpture
d) printmaking
Answer: a
Page reference: Page 39
A-Head: Formal and Technical Qualities

2) Chalk, charcoal, pastel, and graphite are what kind of materials?
a) wet media
b) soft media
c) dry media
d) hard media
Answer: c
Page reference: Page 39
A-Head: Formal and Technical Qualities

3) Pen and ink, and wash and brush are what kind of materials?
a) dry media
b) wet media
c) soft media
d) hard media
Answer: b
Page reference: Page 39
A-Head: Formal and Technical Qualities

4) The popularity of oil paintings stems from what fact?
a) are inexpensive and can be easily purchased
b) have a long lifespan
c) are fast-drying
d) offer a wide range of color possibilities and can be reworked
Answer: d
Page reference: Page 42
A-Head: Formal and Technical Qualities

5) What painting media traditionally refers to a transparent paint usually applied to paper?
a) watercolor
b) acrylic
c) tempera
d) fresco
Answer: a
Page reference: Page 42
A-Head: Formal and Technical Qualities

6) Michelangelo’s Sistine Chapel is an example of what kind of painting media?
a) tempera
b) oil
c) fresco
d) mixed media
Answer: c
Page reference: Page 43
A-Head: Formal and Technical Qualities

7) What printing technique includes etching, drypoint and aquatint?
a) intaglio
b) relief
c) lithography
d) planography
Answer: a
Page reference: Page 44
A-Head: Formal and Technical Qualities

8) Albrecht Durer’s Lamentation, 1497-1500 is an example of what kind of printmaking technique?
a) lithography
b) woodcut
c) silkscreen
d) intaglio
Answer: b
Page reference: Page 44
A-Head: Formal and Technical Qualities

9) Which of the following is the most common stencil processes?
a) monotype
b) aquatint
c) silkscreen
d) etching
Answer: c
Page reference: Page 47
A-Head: Formal and Technical Qualities

10) Which artist is considered the driving force behind recognition of photography as a fine art?
a) Ansel Adams
b) Man Ray
c) Dorothea Lange
d) Alfred Stieglitz
Answer: d
Page reference: Page 49
A-Head: Formal and Technical Qualities

11) Dorothea Lange’s Dust Bowl Farm in Texas, 1936 is an example of what kind of photography?
a) straight
b) photogram
c) documentary
d) camera obscura
Answer: c
Page reference: Page 49
A-Head: Formal and Technical Qualities

12) To copy nature accurately, artists of the sixteenth century used what photographic technique:
a) daguerreotype
b) camera obscura
c) photogenesis
d) calotype
Answer: b
Page reference: Page 50
A-Head: Formal and Technical Qualities

13) What photographic technology has rendered film obsolete?
a) digital
b) photogenesis
c) calotype
d) wet-plate collodion
Answer: a
Page reference: 51
A-Head: Formal and Technical Qualities

14) What is the basic building block of any design?
a) shape
b) space
c) color
d) line
Answer: d
Page reference: Page 51
A-Head: Formal and Technical Qualities
15) Hung Liu utilizes what kinds of lines in her painting 2005 painting, Relic 12? (Hung Liu is a female artist. There is a typo in the text.)
a) expressive and straight
b) contour and dominant
c) classical and curved
d) implied and outline
Answer: d
Page reference: Page 53
A-Head: Formal and Technical Qualities

16) What term denotes the measurable wavelength of a specific color?
a) tint
b) shade
c) hue
d) value
Answer: c
Page reference: Page 55
A-Head: Formal and Technical Qualities

17) Adding white to any color is called a
a) shade
b) tint
c) value
d) hue
Answer: b
Page reference: Page 55
A-Head: Formal and Technical Qualities

18) The hues red, yellow and blue are what kinds of colors?
a) secondary
b) primary
c) tertiary
d) complementary
Answer: b
Page reference: Page 55
A-Head: Formal and Technical Qualities

19) What is the result when complementary colors are mixed together in equal proportions?
a) gray
b) black
c) white
d) brown
Answer: a
Page reference: Page 55
A-Head: Formal and Technical Qualities

20) What is the relationship of blacks to whites and gray?
a) complementary
b) tertiary
c) shade
d) value
Answer: d
Page reference: Page 55
A-Head: Formal and Technical Qualities

21) What term describes not only surface reflectance but also characteristics synonymous with value?
a) intensity
b) chroma
c) brilliance
d) saturation
Answer: c
Page reference: Page 56
A-Head: Formal and Technical Qualities

22) What term describes the application of thick paint with a palette knife?
a) impasto
b) mass
c) palette
d) intensity
Answer: a
Page reference: Page 56
A-Head: Formal and Technical Qualities

23) What design principle constitutes rhythm, harmony and variation?
a) repetition
b) pattern
c) texture
d) unity
Answer: a
Page reference: Page 56
A-Head: Formal and Technical Qualities

24) What are the four basic Principles of Design?
a) unity, harmony, texture, perspective
b) repetition, line, value, illusion
c) balance, line, shape, perspective
d) repetition, unity, balance, focal areas
Answer: d
Page reference: Page 58
A-Head: Formal and Technical Qualities

25) Linear, atmosphere, and shifting are examples of?
a) elements of design
b) perspective
c) principles of design
d) verisimilitude
Answer: b
Page reference: Page 59
A-Head: Formal and Technical Qualities

26) Which term refers to the suggestion of three-dimensional forms via “light and shade?”
a) chiaroscuro
b) shifting perspective
c) atmospheric perspective
d) verisimilitude
Answer: a
Page reference: Page 60
A-Head: Formal and Technical Qualities

27) What term refers to the balancing of like forms and colors on opposite sides of the vertical axis of a composition?
a) asymmetry
b) radial symmetry
c) psychological balance
d) symmetry
Answer: d
Page reference: Page 58
A-Head: Formal and Technical Qualities

28) Which of the following techniques constitutes a form of illusionistic painting?
a) verisimilitude
b) trompe l’oeil
c) juxtaposition
d) perspective
Answer: b
Page reference: Page 64
A-Head: Sense Stimuli
Essay Questions

29) Explain the differences between the following printmaking processes: intaglio, relief, and planography. Include specific artworks for each technique.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Reality Through the Arts 8th Edition Sporre Test Bank”