Medical Terminology A World Building Approach 7th Edition Rice Test Bank

$58.00

Medical Terminology A World Building Approach 7th Edition Rice Test Bank Download

Category:

Description

ISBN-10: 0132148021

ISBN-13: 9780132148023 978-0132148023

Medical Terminology: A Word Building Approach, 7e (Rice)
Chapter 3 Prefixes

Multiple Choice Questions

1) The prefix eu- in the term eupnea means:
A) excessive
B) deficient
C) large
D) good
Answer: D
Explanation:
A) Excessive would be hyper-.
B) Deficient would be hypo-.
C) Large would be mega-.
D) Correct.

2) The prefix anti- means:
A) against
B) different
C) mixed
D) still
Answer: A
Explanation:
A) Correct.
B) Different is hetero-.
C) Anti- means against.
D) Still would be the suffix -stasis.

3) The prefix for bad, difficult, or painful is:
A) pan-
B) pseudo-
C) para-
D) dys-
Answer: D
Explanation:
A) Pan- means all.
B) Pseudo- means false.
C) Para- means next to, beside.
D) Correct.

4) In the term anicteric, the prefix an- means:
A) cut apart
B) without
C) separate
D) opposite
Answer: B
Explanation:
A) An- means without, none, lack of.
B) Correct.
C) Dif- or dis- means separate.
D) An- means none, without, lack of.
5) The prefix re-, for example in the term react, means:
A) against
B) agree
C) again
D) behind
Answer: C
Explanation:
A) Anti- or contra- means against.
B) Re- means again.
C) Correct
D) Post- means behind.

6) The prefix for below, under, or deficient is:
A) mega-
B) hypo-
C) sym-
D) an-
Answer: B
Explanation:
A) Mega- means large, great.
B) Correct.
C) Sym- means together.
D) An- means without, none, lack of.

7) The prefix that means within or inner is:
A) endo-
B) inter-
C) ex-
D) retro-
Answer: A
Explanation:
A) Correct.
B) Inter- means between.
C) Ex- means out or outside.
D) Retro- means backward.

8) Which of the following is the prefix for three?
A) multi-
B) deca-
C) primi-
D) tri-
Answer: D
Explanation:
A) Multi- means many.
B) Deca- means ten.
C) Primi- means first.
D) Correct.
9) What is the meaning of the prefix nulli-?
A) wrong
B) bad
C) none
D) many
Answer: C
Explanation:
A) Nulli- means none.
B) Mal- or dys- means bad.
C) Correct.
D) Multi- or poly- means many.

10) The prefix in afebrile means:
A) lack of
B) before
C) during
D) after
Answer: A
Explanation:
A) Correct.
B) Pre- or ante- means before.
C) A- means no, not, without.
D) Post- means after.

11) In the term premenstrual, the prefix pre- means:
A) start
B) cease
C) before
D) after
Answer: C
Explanation:
A) Pre- means before.
B) The suffix -pause means cease.
C) Correct.
D) Post- means after.

12) The term polydactyly means pertaining to ________ fingers or toes.
A) lack of
B) plastic
C) hidden
D) many
Answer: D
Explanation:
A) A- or an- means lack of.
B) Poly- does not mean plastic.
C) Poly-, like multi-, means many.
D) Correct.
13) What is the meaning of the prefix bi- as in the term bilateral?
A) forward
B) two
C) divide
D) between
Answer: B
Explanation:
A) Bi- means two or double.
B) Correct.
C) Bi- means two or double.
D) Inter- means between.

14) The prefix contra- means:
A) against
B) fight
C) false
D) together
Answer: A
Explanation:
A) Correct.
B) Contra- as a prefix does not mean fight.
C) Pseudo- means false.
D) Syn- or sym- mean together.

15) Diagnosis means to determine the cause and nature of a disease ________ knowledge.
A) around
B) over
C) through
D) under
Answer: C
Explanation:
A) Circum- or peri- mean around.
B) Epi- means over.
C) Correct.
D) Sub- means under.

16) You are asked to concentrate on your school work. This means you should get ________ studying.
A) points for
B) with
C) involved in
D) onto
Answer: B
Explanation:
A) It would be nice if con- meant points for, but it doesn’t mean that.
B) Correct.
C) Con- means with.
D) Con- doesn’t mean onto.
17) The man was diagnosed with bradypnea, which means his breathing is:
A) absent
B) fast
C) irregular
D) slow
Answer: D
Explanation:
A) A- or an- would mean none, absent.
B) Tachy- means fast.
C) Brady- means slow.
D) Correct.

18) The medical term epigastric means pertaining to the region ________ the stomach.
A) below
B) around
C) above
D) beside
Answer: C
Explanation:
A) Sub- or infra- means below.
B) Circum- or peri- means around.
C) Correct.
D) Para- means beside.

19) Internally, computers use binary code to operate. Binary means:
A) attached
B) two elements
C) add two
D) multiply by two
Answer: B
Explanation:
A) Bi- means two or double.
B) Correct.
C) Binary does not mean add two.
D) Binary means two elements.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Medical Terminology A World Building Approach 7th Edition Rice Test Bank”