Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson 11th Edition Test Bank

$36.00

Name: Intermediate Microeconomics and Its Application
Author: Nicholson Snyder
Edition: 11th
ISBN-10: 0324599102
Type: Test Bank

Category:

Description

Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson 11th Edition Test Bank
Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson 11th Edition Test Bank
Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson Snyder 11th Edition Test Bank
Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson Snyder 11th Edition Test Bank

***THIS IS NOT THE ACTUAL BOOK. YOU ARE BUYING the Test Bank in e-version of the following book***

Name: Intermediate Microeconomics and Its Application
Author: Nicholson Snyder
Edition: 11th
ISBN-10: 0324599102
Type: Test Bank

– The test bank is what most professors use an a reference when making exams for their students, which means there’s a very high chance that you will see a very similar, if not exact the exact, question in the test!

– The file is either in .doc, .pdf, excel, or zipped in the package and can easily be read on PCs and Macs.
– Delivery is INSTANT. You can download the files IMMEDIATELY once payment is done.
If you have any questions, please feel free to contact us. Our response is the fastest. All questions will always be answered in 6 hours., most of the time within 30mins

We also faced similar difficulities when we were students, and we understand how you feel.
But now, with the Intermediate Microeconomics and Its Application Test Bank, you will be able to

* Anticipate the type of the questions that will appear in your exam.

* Reduces the hassle and stress of your student life.
* Improve your studying and also get a better grade!
* Get prepared for examination questions.
*Can save you time and help you understand the material.

This is the quality of service we are providing and we hope to be your helper.
Delivery is in the next moment. Test Bank is accurate.

Buy now below and the DOWNLOAD LINK WILL APPEAR IMMEDIATELY once payment is done!

Prepare to receive your Intermediate Microeconomics and Its Application Test Bank in the next moment.

If you have any questions, or would like a receive a sample chapter before your purchase, please contact us at inquiry@solutionexam.com

Intermediate Microeconomics and Its Application Test Bank
Intermediate Microeconomics and Its Application 11th Test Bank
Intermediate Microeconomics and Its Application 11th Nicholson Snyder Test Bank
Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson Snyder 11th Edition Test Bank ISBN: 0324599102

TEST BANK FOR CHAPTER 1: Economic Models

MULTIPLE CHOICE

1. The problem of scarcity
a. arises only in poor countries.
b. exists because the price of goods is too high.
c. exists because of limited resources.
d. will eventually be solved by better planning.
ANS: c

2. If society is producing a combination of goods on its production possibilities frontier
a. it must be employing all available resources.
b. it must be growing.
c. it is using all the available natural resources but may not be using all available labor resources.
d. Both a and b.
ANS: a

3. The slope of the production possibility frontier shows
a. how inputs must be changed to keep them fully employed.
b. the technically efficient combinations of the two goods.
c. how demanders are willing to trade one good for another.
d. the opportunity cost of one good in terms of the other.
ANS: d

4. If the prevailing price of shirts is $10 and at this price demanders demand 100 shirts while suppliers are willing to supply 110 shirts, there is a(n)
a. shortage at the $10 price.
b. surplus at the $10 price.
c. equilibrium in this market.
d. shortage if price were to rise above $10.
ANS: b

5. Positive economic analysis
a. involves the study of firms with positive profits.
b. involves how resources are actually used in an economy.
c. involves judgments on how resources should be used in an economy.
d. is usually thought to be a waste of time.
ANS: b

6. Normative economic analysis
a. involves the study of what comprises a normal firm.
b. involves how resources are actually used in an economy.
c. involves judgments on how resources should be used in an economy.
d. is usually thought to be a waste of time.
ANS: c
7. A major problem that may occur with models that predict the values of economic variables in the future is that
a. researchers are pessimistic about the future.
b. the model may fail to acknowledge that economic actors will change their behavior in response to changing situations.
c. the model may make predictions that conflict with widely held opinions.
d. no one cares about these predictions.
ANS: b

8. In the equation Y = 13X + 38 where Y is a function of X
a. Y is the independent variable.
b. 38 is a variable.
c. the slope of the line is 38.
d. None of these.
ANS: d

9. The Y-intercept of Y = 3X + 8 is
a. 3/8.
b. 3.
c. 8.
d. ?8/3.
ANS: c

10. The X-intercept of Y = 4X + 12 is
a. –3.
b. 3.
c. ?1/3.
d. 12.
ANS: a

11. If the Y-intercept of a linear function increases while the slope remains unchanged
a. the graph must shift down.
b. the graph must rotate to the left about the X intercept.
c. the graph must shift up.
d. the graph remains unchanged.
ANS: c

12. If the slope of a linear function changes with no change in the Y-intercept
a. the graph shifts either up or down.
b. the graph remains unchanged.
c. the graph rotates about its X-intercept.
d. the graph rotates about its Y-intercept.
ANS: d

13. The slope of a nonlinear function at some particular point
a. is the slope of the straight line that is tangent to the function at that point.
b. is the slope of the straight line connecting the origin and the point.
c. cannot be determined.
d. is constant for the entire function.
ANS: a

14. Given Y = f(X,Z), which of the following are necessarily true?
a. Y is a linear function.
b. X, Z are dependent variables.
c. A contour line of this function would keep Y constant.
d. An increase in X would increase Y.
ANS: c

15. For the function , the equation represents
a. the X-intercept.
b. the Y-intercept.
c. a contour line.
d. a tangent line.
ANS: c

16. For the equation Y = X2 + Z2, which of the following points lie on the Y = 25 contour line?
a. X = 2, Z = 4.
b. X = 3. Z = 5.
c. X = 4, Z = 3.
d. Both a and c.
ANS: c

17. For the equation the point X = 20, Z = 5
a. yields a value of Y = 10.
b. lies below the contour line that includes the point X = 15, Z = 7.
c. lies on the same contour line as the point X = 12, Z = 6.
d. Both a and b.
ANS: d

18. If Y = X2 + Z2, the contour lines
a. are concentric circles.
b. are parabolas.
c. are hyperbolas.
d. intersect whenever either X or Z is zero.
ANS: a

19. The solution to the simultaneous equations 5X – Y = 10 and 10X + Y = 35 is
a. X = 15, Y = 0.
b. X = 3, Y = 5.
c. X = 5, Y = 3.
d. None of these.
ANS: b

20. Graphically, the solution to a system of two independent linear equations is usually
a. the average of the slopes.
b. the average of the intercepts.
c. a single point.
d. None of these.
ANS: c
21. Let QD = -5P + 54 and QS = P – 6. Equilibrium can be found at
a. Q = 4; P = 10
b. Q = 6; P = 10
c. P = 6; Q = 0
d. Q = ; P = 2
ANS: a

22. If the production possibilities frontier can be expressed as 4X2 + Y2 = 16 then the point X = 1; Y = 4 is
a. outside the production possibilities frontier
b. on the production possibilities frontier
c. inside the production possibilities frontier
d. in the wrong quadrant to be on the graph
ANS: a

23. If the production possibilities frontier can be expressed as 4X2 + Y2 = 16 then the point X = ; Y = 2 is
a. outside the production possibilities frontier
b. on the production possibilities frontier
c. inside the production possibilities frontier
d. in the wrong quadrant to be on the graph
ANS: b
24. Suppose a production possibilities frontier can be expressed as 9X2 + Y2 = 81 what is the opportunity cost of going from 1 unit of X to 2 units of X (in terms of units of Y)?
a. 45
b.
c. –
d. 1
ANS: c
25. Suppose a production possibilities frontier can be expressed as 9X2 + Y2 = 81 what is the opportunity cost of going from 2 units of X to 3 units of X (in terms of units of Y)?
a. c. 1
b. d. 0
ANS: b

26. An increase in the technology used in the production of only one of the two goods in a society will
a. eliminate scarcity
b. move the production possibilities frontier out in all directions
c. move the production possibilities frontier in all directions
d. leave one corner of the production possibilities frontier fixed and swing out from the other
ANS: d

27. Suppose right (R) and left (L) shoes are only useful if produced in equal proportion and societal happiness is expressed as min(R,L). The contour lines would be
a. downward sloping lines
b. upward sloping lines
c. L-shaped
d. backward L-shaped
ANS: c

28. Suppose a production possibilities frontier can be expressed as . The opportunity cost of going from 0 units of to 1 unit of is approximately
a. .17
b. .59
c. 2.24
d. 3
ANS: a

29. Suppose a production possibilities frontier can be expressed as . The opportunity cost of going from 1 units of to 2 unit of is approximately
a. .17
b. .59
c. 2.24
d. 3
ANS: b

30. Suppose a production possibilities frontier can be expressed as . The opportunity cost of going from 2 units of to 3 unit of is approximately
a. .17
b. .59
c. 2.24
d. 3
ANS: c

31. Suppose and . The equilibrium price is
a. 7
b. 8
c. 9
d. 10
ANS: b

32. Suppose and . The equilibrium quantity is
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
ANS: c
33. Suppose T = .02I?. If taxes are progressive which of the following is true?
a. > 1
b. 0 < < 1
c. = 1
d. = 0
ANS: a

34. Suppose T = .02I?. If taxes are regressive which of the following is true?
a. > 1
b. 0 < < 1
c. = 1
d. = 0
ANS: b

35. Suppose T = .02I?. If taxes are proportional which of the following is true?
a. > 1
b. 0 < < 1
c. = 1
d. = 0
ANS: c

36. Suppose you can write generic supply and demand curves such that QS = A + BP and QD = D + CP. Equilibrium price is given by
a.
b.
c.
d.
ANS: a

37. Suppose you can write generic supply and demand curves such that QS = A + BP and QD = D + CP.
a.
b.
c.
d. B
ANS: b

38. Suppose you can write generic supply and demand curves such that QS = A + BP and QD = D + CP. If price must reach a certain level before firms supply anything,, A must be
a. positive
b. negative
c. 0
ANS: b
39. Suppose you can write generic supply and demand curves such that QS = A + BP and QD = D + CP. If firms produce more when price rises, B must be
a. positive
b. negative
c. 0
ANS: a

40. Suppose you can write generic supply and demand curves such that QS = A + BP and QD = D + CP. If consumers demand less as price rises, C must be
a. positive
b. negative
c. 0
ANS: b

41. Suppose you can write generic supply and demand curves such that QS = A + BP and QD = D + CP. In the usual supply-demand configuration, D must be
a. positive
b. negative
c. 0
ANS: a

42. The Ricardian notion that of diminishing returns implies that
a. as more input is used more output will be made.
b. as more input is used less output will be made.
c. as more input is used the increase in output will increase.
d. as more input is used the increase in output will decrease.
ANS: d

43. Economists typically use ____ analysis, whereas clergy members typically use ____ analysis.
a. positive; positive
b. normative; normative
c. positive; normative
d. normative; positive
ANS: c

44. The underlying reason early economists believed a (short-run) supply curve would be upward sloping is because of
a. decreasing average costs
b. increasing average cost
c. decreasing marginal costs
d. increasing marginal costs
ANS: d

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Intermediate Microeconomics and Its Application Nicholson 11th Edition Test Bank”