Fundamentals of Biochemistry Life at the Molecular Level 3rd Edition Voet Voet Pratt Test Bank

$58.00

Fundamentals of Biochemistry Life at the Molecular Level 3rd Edition Voet Voet Pratt Test Bank Download

Category:

Description

ISBN-10: 0470129301

ISBN-13: 9780470129302 978-0470129302

Chapter 3: Nucleotides, Nucleic Acids, and Genetic Information

Matching

A) diploid
B) phosphodiester
C) probe
D) pyrimidine
E) introns
F) cloning
G) transformed
H) exons
I) ampicillin
J) autoradiography
K) chain-terminator
L) purine

1. Cytosine, uracil, and thymine are structural derivatives of ______.
Ans: D
Section 3.1
Difficulty: Easy
Learning Objective: Nucleotides

2. Nucleotides are linked by a ______ bond.
Ans: B
Section 3.2.A
Difficulty: Easy
Learning Objective: Introduction to Nucleic Acid Structure

3. Human genomes have two sets of chromosomes, and are ______ organisms.
Ans: A
Section 3.3.A
Difficulty: Easy
Learning Objective: Overview of Nucleic Acid Function

4. Experiments by Avery and colleagues proved that DNA was the substance that _____ a non-pathogenic pneumococcus strain to a virulent strain.
Ans: G
Section 3.3.A
Difficulty: Easy
Learning Objective: Overview of Nucleic Acid Function

5. The method that Sanger developed for sequencing DNA using dideoxy nucleotides is called the ______ method.
Ans: K
Section 3.4.C
Difficulty: Easy
Learning Objective: Nucleic Acid Sequencing

6. Plasmids are small, circular DNA molecules that are used in ______.
Ans: F
Section 3.5.A
Difficulty: Easy
Learning Objective: Manipulating DNA

7. Certain plasmids contain genes for resistance to ______.
Ans: I
Section 3.5.A
Difficulty: Easy
Learning Objective: Manipulating DNA

8. A small fragment of labeled DNA or RNA used in hybridization is called a ______.
Ans: C
Section 3.5.C
Difficulty: Easy
Learning Objective: Manipulating DNA

9. After hybridization, the fragment of interest can be detected by ______.
Ans: J
Section 3.5.B
Difficulty: Easy
Learning Objective: Manipulating DNA

10. Eukaryotic genes often contain regions that are transcribed and later excised from the RNA, called ______.
Ans: E
Section 3.5.D
Difficulty: Easy
Learning Objective: Overview of Nucleic Acid Function
Multiple Choice

11. What group is attached to the ring in thymine and is not found on uracil?
A) ribose
B) CH3
C) NH3
D) OCH3
E) none of the above

Ans: B
Section 3.1
Difficulty: Easy
Learning Objective: Nucleotides
12. Nucleotides contain phosphate groups bonded to the:
A) C3? or C5? atoms
B) C3 or C3? atoms
C) C5 or N9 atoms
D) C3 or N9 atoms
E) none of the above

Ans: A
Section 3.1
Difficulty: Easy
Learning Objective: Nucleotides
13. The most common tautomeric form of the purine and pyrimidine bases in nucleic acids is the:
A) enol form
B) imino form
C) keto form
D) ester form
E) none of the above

Ans: C
Section 3.2.B
Difficulty: Easy
Learning Objective: Introduction to Nucleic Acid Structure
14. Which of the following DNA sequences is (are) palindromic?
A) AGCT
B) AAGNCTT
C) AGGA
D) A and B
E) A and C

Ans: D
Section 3.4.A
Difficulty: Difficult
Learning Objective: Nucleic Acid Sequencing
15. DNA sequencing using the Sanger method requires:
A) template, primer, DNA polymerase, mRNA, dNTPs, ddNTP
B) template, primer, DNA polymerase, dNTPs, ddNTP
C) template, primer, DNA polymerase, rRNA, dNTPs, ddNTP
D) template, primer, DNA polymerase, mRNA, dNTPs
E) none of the above

Ans: B
Section 3.4.C
Difficulty: Difficult
Learning Objective: Nucleic Acid Sequencing
16. Which of the following conclusions about the human genome project are true?
A) Only about 28% of the genome is transcribed to RNA, and only about 1-2% codes for protein.
B) Most of the proteins found in humans are unique to vertebrates.
C) Nearly half of the human genome consists of repetitive DNA sequences.
D) A and C
E) A, B and C

Ans: D
Section 3.4.D
Difficulty: Difficult
Learning Objective: Overview of Nucleic Acid Function
17. Alterations in genetic information are caused by:
A) point mutations
B) faulty recombination
C) transposition of genes
D) A and B
E) A, B and C

Ans: E
Section 3.4.E
Difficulty: Moderate
Learning Objective: Nucleic Acid Sequencing
18. In order to perform PCR, the following reagents must be included:
A) DNA fragment, primers flanking the region of interest, dNTPs, DNA Polymerase
B) DNA fragment, primers flanking the region of interest, dNTPs, ddNTPS, DNA Polymerase
C) DNA fragment, one primer, dNTPs, DNA Polymerase, DNA ligase
D) DNA fragment, primers flanking the region of interest, dNTPs, DNA Ligase
E) none of the above

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Fundamentals of Biochemistry Life at the Molecular Level 3rd Edition Voet Voet Pratt Test Bank”