Basics of Communication Studies 2nd Edition McLean Test Bank

$59.00

Basics of Communication Studies 2nd Edition McLean Test Bank Download

Category:

Description

ISBN-10: 0205190227

ISBN-13: 9780205190225 978-0205190225

Chapter 1 Multiple Choice Questions

1. Communication skills are prized by
a. employers.
b. co-workers.
c. family.
d. all of the answers provided.
Answer: d; Page: 3-4; Difficulty: 1; Skill: Conceptual

2. According to the text, what is the most important skill in business according to numerous industry surveys?
a. computer applications
b. actuarial expertise
c. interpersonal, group and presentation communication skills
d. who you know, not what you know
Answer: c; Page: 3; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

3. Communication is defined as
a. process of understanding one another.
b. the process of understanding and sharing meaning.
c. the process of verbal and nonverbal interaction.
d. a process of interaction involving symbols and codes.
Answer: b; Page: 4; Difficulty: 1; Skill: Factual

4. The four models of communication include:
a. one way, two way, interactive and transactional
b. linear, two way, interactive and constructivist
c. linear, constructivist, transactional and interactional
d. one way, two way, transactional and constructivist
Answer: c; Page: 4-6; Difficulty: 1; Skill: Factual

5. Essential components of communication include
a. sender, receiver, message, channel and feedback
b. source, listener, message, channel and feedback
c. sender, listener, message, channel, feedback, environment, context and interference
d. source, receiver, message, channel, feedback, environment, context and interference
Answer: d; Page: 6-8; Difficulty: 1; Skill: Factual

6. In the communication process, the message is
a. the stimulus or meaning produced by the source.
b. the words used by the sender to communicate meaning.
c. the verbal and nonverbal way a source communicates meaning.
d. the words, language, and way a sender communicates meaning.
Answer: a; Page: 6-8; Difficulty: 2; Skill: Factual

7. In the communication process, feedback is
a. the noise created when a microphone gets too close to a speaker
b. the response to a source, verbal and nonverbal.
c. the response to a receiver.
d. unintended responses from both sender and listener.
Answer: b; Page: 6-8; Difficulty: 1; Skill: Factual
8. In the communication process, environment is
a. tables, chairs and lighting.
b. the degree to which the communication is formal or informal.
c. the same as habitat.
d. the space between source and receiver.
Answer: a; Page: 6-8; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

9. In the communication process, interference is
a. physical and psychological interruption in the communication process.
b. loud noises.
c. listening to your own internal monologue.
d. none of the options available.
Answer: a; Page: 6-8; Difficulty: 3; Skill: Conceptual

10. Intrapersonal communication involves communication:
a. within one’s self
b. between two people
c. between three or more people
d. in a public setting.
Answer: a; Page: 10-11; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

11. Interpersonal communication involves communication
a. within one’s self.
b. between two people.
c. between three or more people.
d. in a public setting.
Answer: b; Page: 10-11; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

12. Group communication is
a. communication between people in a group setting.
b. a dynamic process in which a small group of people engage in a conversation.
c. a static process in which a small group of people engage in a conversation.
d. an interactive conversation involving three people.
Answer: b; Page: 11; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

13. Public communication is
a. a conversation between two people in a public setting.
b .a conversation between three people in a public setting.
c. a public-speaking situation where one person speaks to a group of people.
d. a public-speaking situation where people interact based on a common theme.
Answer: c; Page: 12; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

14. Mass communication is
a. big or large communication
b. involves communicating a message to a large group of people in the same general area.
c. involves communicating a message to a large group of people not in the same physical location.
d. a form of communication which allows us to communicate our message to a large number of people.
Answer: d; Page: 12; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

15. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. constant.
b. inconsistent.
c. complicated.
d. hard to draw.
Answer: a; Page: 12; Difficulty: 1; Skill: Factual

16. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. natural.
b. consistent.
c. easy.
d. constant.
Answer: d; Page: 12; Difficulty: 1; Skill: Factual

17. In terms of the basic principles of communication, you can stop communicating when
a. you are alone.
b. when you choose not to speak.
c. when you choose not to establish eye contact.
d. none of the options available.
Answer: d; Page: 12-13; Difficulty: 3; Skill: Applied

18. In terms of the basic principles of communication, you can stop communicating when
a. when you do not want to speak.
b. when you choose to speak
c. when you are less than one year old.
d. none of the options available. You cannot NOT communicate.
Answer: d; Page: 12-13; Difficulty: 3; Skill: Applied

19. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. constant, transactional, a process, irreversible, and learned.
b. inconsistent, dynamic, complicated, and a process.
c. learned, interactional and reversible.
d. none of the options available.
Answer: a; Page: 12-15; Difficulty: 2; Skill: Factual

20. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. constant, reversible, and learned.
b. inconsistent, complicated, and reversible.
c. learned and irreversible.
d. none of the options available.
Answer: c; Page: 12-15; Difficulty: 3; Skill: Factual

21. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. reversible
b. irreversible
c. dynamic
d. static
Answer: b; Page: 14; Difficulty: 1; Skill: Factual
22. In terms of the basic principles of communication, communication is:
a. something once expressed you can take back, or reversible.
b. something once expressed you cannot take back, or irreversible.
c. fun and natural
d. none of the options available
Answer: b; Page: 14; Difficulty: 3; Skill: Applied

23. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. inherited.
b. environmental.
c. culturally bound.
d. learned.
Answer: d; Page: 15; Difficulty: 1; Skill: Factual

24. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. something you know how to do the moment you are born.
b. something you learn around age six.
c. fun and natural
d. learned.
Answer: d; Page: 15; Difficulty: 2; Skill: Applied

25. In terms of the basic principles of communication, communication is
a. a repeatable process.
b. a process we can replicate exactly.
c. generally predictable.
d. never the same twice.
Answer: d; Page: 15; Difficulty: 3; Skill: Applied
Chapter 1 True/False Questions

1. Communication skills are prized by employers, co-workers and family.
Answer: True; Page: 3-4; Difficulty: 1; Skill: Conceptual

2. The most important skill in business, according to numerous industry surveys, is actuarial expertise.
Answer: False; Page: 3-4; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

3. Communication is defined as a process of understanding and sharing meaning.
Answer: True; Page: 4; Difficulty: 1; Skill: Factual

4. The four models of communication include linear, constructivist, transactional and interactional.
Answer: True; Page: 4-6; Difficulty: 1; Skill: Factual

5. Essential components of communication include sender, listener, message, channel, feedback, environment, context and interference.
Answer: False; Page: 6-8; Difficulty: 1; Skill: Factual

6. In the communication process, the message is the stimulus or meaning produced by the source.
Answer: True; Page: 6-8; Difficulty: 1; Skill: Factual

7. In the communication process, feedback is the noise created when a microphone gets too close to a speaker.
Answer: False; Page: 6-8; Difficulty: 3; Skill: Applied

8. In the communication process, environment is the degree to which the communication is formal or informal.
Answer: False; Page: 6-8; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

9. Intrapersonal communication involves communication between two people.
Answer: False; Page: 10-11; Difficulty: 2; Skill: Factual

10. Interpersonal communication involves communication between two people.
Answer: True; Page: 10-11; Difficulty: 2; Skill: Factual
Chapter 1 Short Answer/Essay Questions

1. List and describe the eight basic components of communication.
Answer: Answers will vary but should include source, receiver, message, channel, feedback, environment, context and interference; Page: 6-8; Difficulty: 3; Skill: Applied

2. Label and describe one principle of communication.
Answer: Principles of communication include: constant, transactional, process, irreversible, and learned. Page: 12; Difficulty: 2; Skill: Applied
3. Label and describe one context of communication.
Answer: Contexts include intrapersonal, interpersonal, group, public, and mass communication. Page: 10-12; Difficulty: 2; Skill: Applied

4. Define communication and explain the three main points of the definition.
Answer: Communication is defined as a process of understanding and sharing meaning. Three main points: Process, Understanding, and Sharing; Page: 4; Difficulty: 3; Skill: Applied

5. Describe the linear model of communication and its main components.
Answer: One way, source to receiver with a message across a channel. Interference is also present.; Page: 5; Difficulty: 2; Skill: Applied

6. Describe the interactive model of communication and its main components.
Answer: Two way, source to receive to source, with a message across a channel. Feedback and interference are present.; Page: 5-6; Difficulty: 2; Skill: Applied

7. Describe the transactional model of communication and its main components.
Answer: Two way, source/receiver to receiver/source, with messages/feedback across channel(s). Context, interference, and environment are present.; Page: 6; Difficulty: 2; Skill: Applied

8. Describe the constructivist model of communication and its main components.
Answer: Two way interactive, source/receiver to receiver/source, with negotiated meaning.; Page: 6-7; Difficulty: 3; Skill: Applied

9. Describe the two main aspects of interference as part of the communication process.
Answer: Psychological and physiological.; Page: 8; Difficulty: 3; Skill: Applied

10. “You can’t take it back” is a phrase that relates to a principle of communication. Please label and describe that principle and provide an example.
Answer: Communication is irreversible; Page: 14; Difficulty: 3; Skill: Applied
Chapter 2 Multiple Choice Questions

1. According to the text, perception is
a. individual and complex.
b. selection of specific stimuli.
c. organization of ideas.
d. .interpretation of experiences.
Answer: a; Page: 22; Difficulty: 2; Skill: Conceptual

2. According to the text, perception is
a. a group experience that involves selection, organization, and interpretation
b. selection of specific stimuli.
c. organization of ideas.
d. a process that involves selection, organization, and interpretation
Answer: d; Page: 22-25; Difficulty: 2; Skill: Factual

3. Perception involves
a. choice, opportunity, and preparation.
b. selection, organization and influence.
c. selection, opportunity and influence.
d. selection, organization and interpretation.
Answer: d; Page: 22-25; Difficulty: 2; Skill: Factual

4. Selection has three main parts

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Basics of Communication Studies 2nd Edition McLean Test Bank”